Warning: session_start(): open(/home/admin/domains/tmp/sess_vkd6u0t1voibq8f2rdkrikvtf3, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/domains/stitchcms.nl/public_html/inc/getvars.php on line 11 Sprekers | Congres Positieve Gezondheid

Sprekers

Arjella van Scheppingen

Arjella van Scheppingen

Arjella van Scheppingen is een enthousiaste onderzoeker, adviseur en trainer. Al jaren houdt zij zich bezig met het vitaliseren van mensen, teams en organisaties. Waarom? De wereld verandert nu eenmaal snel. Haar proefschrift ‘Fostering self-regulation in health in organisations’ was gericht op het bevorderen van zelfregulering in organisaties. De achterliggende vraag: hoe krijg je de boel in beweging? Het leverde een effectieve aanpak op. Die kennis en inzichten past ze graag toe in de praktijk en is inmiddels aangevuld met nieuw praktijkonderzoek. Met activerende werkvormen faciliteert ze - samen met netwerkpartners - mensen, teams en organisaties om juist díe stappen te maken zij nodig hebben om duurzaam vitaal en goed te blijven (samen)werken.

Sessies

 
Sylvia Schuurmans

Sylvia Schuurmans

Sylvia Schuurmans is afgestudeerd als ethicus en heeft een verpleegkundige achtergrond. Zij is docent binnen Fontys Hogeschool FHMG en werkt als zelfstandige. Als coach, trainer en docent zet zij mensen aan tot het ontwikkeling van hun persoonlijke en/of werkleerdoelen.

Sessies

 
Christien Brinkgreve

Christien Brinkgreve

Christien Brinkgreve is hoogleraar sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en gastdocent aan verschillende universiteiten. Zij schreef talrijke boeken en artikelen over ondermeer het belang van verhalen en de hoe de sociale context doorwerkt in gedrag. Van haar hand zijn bijvoorbeeld: Vertel. Over de kracht van verhalen (2014), samen met Halleh Ghorashi , en recent: Weten vraagt meer dan meten. Hoe het denken verdwijnt in het regime van maat en getal, samen met Eric Koenen en Sanne Bloemink (2017).

Sessies

 
Marcus Hoen

Marcus Hoen

Marcus Hoen is Manager FIT Preventie bij Nederlandse Spoorwegen.

Sessies

 
Jos Bus

Jos Bus

Jos Bus is - samen met Arjella van Scheppingen - betrokken bij De ParticipatieKliniek en werkzaam voor communicatiebureau Arboriginals. Bus is communicatie-adviseur met jarenlange ervaring in het ontwikkelen en begeleiden van cultuur- en gedragsverandertrajecten.

Sessies

 
Stef Verhoeven

Stef Verhoeven

Stef Verhoeven is Neerlandicus en journalist. Hij is mede-initiatiefnemer van Stichting ZorgVeilig.nl, een platform voor ervaringsverhalen van patiënten/cliënten én zorgprofessionals. Daarnaast ontwikkelt hij – samen met netwerkpartners – leer- en communicatieconcepten voor organisaties.

Sessies

 
Huub Pennock

Huub Pennock

Huub Pennock is organisatieadviseur en gecertificeerd ergonoom bij Ergo-balans. Hij ondersteunt op een participatieve manier medewerkers, teams en organisaties in het stimuleren van gezond, veilig en plezierig werken. Huub schreef in 2015 het boek 5 sterrenaanpak voor gezonde werkdruk.

Sessies

 
Margriet Formanoy

Margriet Formanoy

Margriet Formanoy Is ergonoom en bewegingswetenschapper bij Werkform. Ze werkt samen met bedrijven aan het reduceren van fysieke en mentale belasting, vanuit een participatieve aanpak. Margriet heeft toen ze bij TNO Arbeid werkte meegeholpen instrumenten te ontwikkelen om fysieke en mentale belasting op een eenvoudige manier in kaart te brengen

Sessies

 
Jennifer Coffeng

Jennifer Coffeng

Dr. Jennifer Coffeng leest, schrijft en spreekt over alles wat te maken heeft met gezondheidsbevordering op de werkplek. Thema's zoals lichamelijke activiteit, sedentair gedrag, motiverende gespreksvoering, interventie ontwikkeling/evaluatie trekken haar volledige aandacht. Sinds 2009 werkt zij als onderzoeker bij het Vumc bij de afdeling sociale geneeskunde. In 2014 is zij gepromoveerd op het Vitaal in Praktijk bij Delta Lloyd waar zij een leefstijlprogramma heeft opgezet om herstelbehoefte bij werknemers te verminderen. De afgelopen 3 jaar reist zij tussen Amsterdam en Madrid om bij Banco Santander een leefstijlprogramma op te zetten om cardiovasculaire gezondheid bij werknemers te verbeteren.  

Sessies

 
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
Warning: Unknown: open(/home/admin/domains/tmp/sess_vkd6u0t1voibq8f2rdkrikvtf3, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/admin/domains/tmp) in Unknown on line 0