Warning: session_start(): open(/home/admin/domains/tmp/sess_drlibs40avld0v5sguk84o0l36, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/domains/stitchcms.nl/public_html/inc/getvars.php on line 11 Sessies | Congres Positieve Gezondheid

Sessies

Jennifer Coffeng
Ronde 2
14:45 - 15:45

Participatieve aanpak op de werkplek

Met de Participatieve Aanpak op de Werkplek werkt een professional samen met de werknemers aan het oplossen van knelpunten op het gebied van gezond en veilig werken. Het doel van deze aanpak is meer draagvlak te creëren voor de oplossingen waardoor implementatie makkelijker wordt. Maar hoe begeleidt u als professional dat proces goed in de praktijk?

Door het toepassen van de participatieve aanpak komen oorzaken van problemen goed in beeld. Er ontstaat draagvlak en acceptatie voor bruikbare, passende oplossingen. In deze workshop leert u hoe u de zes processtappen uit de recente 'Multidisciplinaire Leidraad Participatieve aanpak op de werkplek' hierin ondersteunen. U ervaart hoe deze processtappen werken en wat hun kracht is. Door het toepassen van een aantal werkvormen ervaart u hoe u weerstanden, knelpunten en prioriteiten in kaart kunt brengen. Hierdoor heeft veilig en gezond werken veel meer kans van slagen.

* Tijdens het congres Positieve Gezondheid 2016 beoordeelden de bezoekers Huub met het cijfer 8,6 voor interactie!

Huub Pennock

Huub Pennock is organisatieadviseur en gecertificeerd ergonoom bij Ergo-balans. Hij ondersteunt op een participatieve manier medewerkers, teams en organisaties in het stimuleren van gezond, veilig en plezierig werken. Huub schreef in 2015 het boek 5 sterrenaanpak voor gezonde werkdruk.

Margriet Formanoy

Margriet Formanoy Is ergonoom en bewegingswetenschapper bij Werkform. Ze werkt samen met bedrijven aan het reduceren van fysieke en mentale belasting, vanuit een participatieve aanpak. Margriet heeft toen ze bij TNO Arbeid werkte meegeholpen instrumenten te ontwikkelen om fysieke en mentale belasting op een eenvoudige manier in kaart te brengen

Ronde 2
14:45 - 15:45

De do's en don'ts van Motiverende Gespreksvoering in de praktijk. Met Quiz!

Werknemers motiveren om hun gedrag aan te passen is niet eenvoudig. Lang niet altijd lijken zij te luisteren naar uw adviezen. Hoe zorgt u ervoor dat uw begeleiding succes heeft en de werknemer zelf aan de slag gaat met oplossingen?

We weten inmiddels dat veel zitten en te weinig bewegen niet gezond is. De afdeling Sociale Geneeskunde van het VUmc voltooide verschillende programma's rond zitten en bewegen waarbij gebruik is gemaakt van Motiverende gespreksvoering.

Jennifer Coffeng laat zien wat motiverende gespreksvoering is, en hoe motiverende gespreksvoering is geïmplementeerd op de Spaanse en Nederlandse werkvloer waarbij u ook een aantal oefeningen krijgt. Aan het eind van de sessie leert u door middel van een quiz met prangende vragen meer over zitten .

Na deze sessie heeft inzicht in:

  • wat is motiverende gespreksvoering en hoe is dit toegepast op de werkvloer?
  • de nieuwste wetenschappelijke kennis over zitten.

 

Jennifer Coffeng

Jennifer Coffeng

Dr. Jennifer Coffeng leest, schrijft en spreekt over alles wat te maken heeft met gezondheidsbevordering op de werkplek. Thema's zoals lichamelijke activiteit, sedentair gedrag, motiverende gespreksvoering, interventie ontwikkeling/evaluatie trekken haar volledige aandacht. Sinds 2009 werkt zij als onderzoeker bij het Vumc bij de afdeling sociale geneeskunde. In 2014 is zij gepromoveerd op het Vitaal in Praktijk bij Delta Lloyd waar zij een leefstijlprogramma heeft opgezet om herstelbehoefte bij werknemers te verminderen. De afgelopen 3 jaar reist zij tussen Amsterdam en Madrid om bij Banco Santander een leefstijlprogramma op te zetten om cardiovasculaire gezondheid bij werknemers te verbeteren.  

Ronde 2
14:45 - 15:45

Audiotour: Een reis door de mens

In CORPUS beleeft u middels een audiotour in 55 minuten een spectaculaire 'reis door de mens'. U gaat bij de knie het lichaam in en komt aan het einde van de reis bij de hersenen weer naar buiten. Deze reis door de mens is uniek in Nederland, zelfs in de hele wereld. Nergens anders krijgt u zo'n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. U leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat u moet doen om het gezond te houden. Het is net alsof u in uw eigen lichaam loopt. Een unieke kans om dit museum te bezoeken.

Het aantal plaatsen voor deze adiotour is beperkt. Meld u nu aan, want vol = vol.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
Warning: Unknown: open(/home/admin/domains/tmp/sess_drlibs40avld0v5sguk84o0l36, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/admin/domains/tmp) in Unknown on line 0